Ik ben drs. Erik van Beek, seksuoloog NVVS, cultuurfilosoof (filosofische antropologie), systeemtherapeut en SPV/ casemanager. Ik ben sinds 2008 werkzaam als seksuoloog, zowel zelfstandig als binnen psychologiepraktijken. U kunt bij mij terecht met uiteenlopende hulpvragen op het gebied van seksualiteit , relaties alsmede vervlechtingen daarbinnen..

Ik beschouw mezelf competent in snelle, resultaatgerichte behandelingen, zowel als in langer durende, complexe, onderzoekende en verkennende hulpverleningstrajecten. Vanuit mijn achtergrond als cultuurfilosoof ben ik mij steeds bewust van de maatschappij in de spreekkamer: de ruimere context waarbinnen een probleem zich voordoet.

In het verleden heb ik lange tijd in GGZ- instellingen gewerkt; waaronder veel in mannenhulpverlening, met mannengroepen. Ik heb gemerkt dat veel mannen een relatief comfort ervaren bij een emotioneel isolement, dat hen in goeden doen een gevoel van kracht en autonomie kan bieden, maar, bij tegenslag, vooral bij stapeling van problemen, juist ernstig kan tegenwerken.

Ik publiceer regelmatig artikelen die betrekking hebben op het snijpunt van seks en cultuur, geef diverse cursussen op het gebied van seksualiteit en filosofie en draag bij aan het publieke debat over uiteenlopende seksuologische onderwerpen.